Trenger du hjelp med El-billader?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat med deg.

Som elbileier er det viktig å finne en riktig ladeløsning. Det er mulig å lade på en vanlig stikkontakt, men den har sin begrensing. Ved lading i vanlig stikkontakt skal det ikke lades med mer enn 10 A. Bilprodusentene leverer ulike ladeprodukter med bilene – oftest er dette ladekabler med begrenset ladefart.

AA Elektro Installasjon AS har stor kompetanse på installasjon av ladestasjoner for elbiler.

Vi monterer ladestarsjoner fra mange leverandører som Defa, Zaptec og Easee får å nevne noen. Alle leverandørene vi benytter har et solid utvalg av gjennomprøvde løsninger, kvalitetsikkert for problemfri lading av alle moderne elbiler.

elbillader-bilde1elbillader-bilde2

Til venstre: Defa 6-32A. Til høyre: Zaptec 6-32A

 

Hva slags hjemmeladebokser finnes der ute, og hva passer best for meg?

Vi har i hovedsak to typer ladebokser, smarte ladebokser og enkle ladebokser. En smart ladeboks har tilleggsfunksjoner som gjør ladingen både enklere og raskere, ved at man har mulighet for effektstyring og tidsstyring.

En enkel ladeboks har i motsetning til de smarte boksene ingen spesielle funksjoner, utover å tilføre strøm til bilen din. Vi kan egentlig se på de enkle ladeboksene som en litt mer avansert og tryggere versjon av den tradisjonelle stikkontakten. Mange velger å kjøpe de enkle ladeboksene og er godt fornøyd med det. I fremtiden vil det imidlertid kunne være lurt med en smart ladeboks som til enhver tid lar deg bestemme hvor mye effekt elbilen din skal få og når det vil være mest hensiktsmessig å lade elbilen, både for sikringsskapet, strømnettet og for lommeboka.

elbillader-bilde1 Easee 6-32A

 

Hva er egentlig en smart ladeboks?

En smart ladeboks lar deg i hovedsak gjøre to ting: «effektstyring» og «tidsstyring». Effektstyring lar oss jevne ut toppene i strømforbruket vårt. En typisk «topp» vil være på ettermiddagen når vi kommer hjem fra jobb, setter elbilen på lading og middagen i ovnen. Altså i perioder hvor vi bruker mye strøm samtidig. Med effektstyring styrer vi bruken av strøm i boligen og utjevner de store toppene i strømforbruket vårt.

Tidsstyring lar oss bestemme når ladingen skal startes og/eller avsluttes. Vi utsetter gjerne ladingen til det mest hensiktsmessige tidspunktet på døgnet, slik at vi kan lade elbilen raskere og til en rimeligere pris. Dette er gjerne om natten, da det generelt er lite strømaktivitet i boligen og som dermed lar elbilen lade i fred.

elbillader-bilde1
Folkeladeren 6-16A

Måten vi måler og betaler for strøm på er i endring. De nye smarte strømmålerne (AMS) som har blitt installert i de fleste hjem, gir nye muligheter for å tilpasse strømforbruket sitt slik at man kan få lavere strømregning (og på sikt nettleie). Den viktigste grunnen til å velge en smart ladeboks er å sikre at man kan bruke nye tjenester som utnytter disse mulighetene.

Ta kontakt, så gir vi deg et uforpliktende tilbud på installasjon av elbilladestasjoner på bakrunn av hva som passer deg best.