Trenger du hjelp med sikringsskap?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat med deg.

Gamle sikringsskap med skrusikringer kan utgjøre en stor brannfare. Derfor kan det være helt nødvendig å skifte ut husets elektriske hjerte til et sikringsskap med automatsikringer.

Utskifting av gamle sikringsskap, er et av de beste tiltakene for bedre brannsikkerhet hjemme. For det er ikke sikkert det gamle sikringsskapet ditt er laget for å tåle dagens strømforbruk.

 

Økt belastning for gamle sikringsskap

Strømforbruket for 30 år siden og strømforbruket i 2020 sier sitt om den verden vi lever i. I dag er det meste elektrifisert. Vi lader, ser, hører, varmer og lufter på en helt annen måten enn vi gjorde da de gammeldagse sikringsskapene kom på markedet og ble installert i norske hus og hjem.

Dessverre er det fortsatt mange boliger, både bygårder, rekkehus og villaer som er utstyrt med gamle og utdaterte anlegg. Det kan være svært risikabelt for beboerne.

 

Automatsikringer med jordfeil

Verden har gått fremover, og det har skjedd mye i sikringsskapet. Skrusikringene er erstattet med automatsikringer som er et langt sikrere alternativ.

Automatsikringene beskytter kursene slik at ledninger og stikkontakter ikke blir overbelastet. Samtidig sørger automatsikringen for at farlige jordfeilstrømmer ikke blir stående i anlegget og skaper brannfare.

Det kan også være en fordel å installere overspenningsvern. Overspenningsvernet beskytter mot høye spenninger på nettet som kan skade på elektriske artikler som er plugget i stikkontaktene.

 

Forhindrer overbelastning

Gamle skrusikringer gjorde det mulig å overbelaste kursene i huset, og det fantes mange skrekkscenarioer hvor skjøteledninger var seriekoblet på rekke og rad.

Med den nye typen automatsikringer er ikke dette mulig uten av de slår seg av. Derfor vil det ofte være hensiktsmessig å legge inn noen nye kurser i forbindelse med at man oppgraderer sikringsskapet.

 

Endring i forbruk

Feil i elektriske anlegg er én av de vanligste årsakene til boligbrann, ifølge Norsk Brannvernforening. Branner som dette sees gjerne i sammenheng med installasjonsfeil, manglende vedlikehold og oppgradering eller overbelastning.

Det er også verdt å notere seg at dersom du overtar et hus hvor det tidligere bodde for eksempel et eldre par, og dere flytter inn med en familie på fem personer, bør du sjekke om den elektriske installasjonen vil klare en så kraftig økning i forbruk av strøm.

 

Se men ikke røre

Det mye i et hjem du kan gjøre selv, men dette gjelder absolutt ikke el-relaterte endringer. Når du skal oppgradere sikringsskapet, må jobben gjøres av et autorisert installasjonsfirma.

Men du kan ta en sjekk av ditt eget sikringsskap. Da skal du se etter ledninger som er grønne av irr. Dette tyder på at ledningene har vært varme.

Dersom du kjenner en svak varme fra sikringene, tyder det på overbelastning. Det er intet godt tegn, mildt sagt.

 

Montørene fra AA Elektro vet hvilke krav som stilles når man skal installere kurser, sikringsskap, stikkontakter, lys og varme slik at man har et anlegg som er trygt i mange år fremover. Derfor kan du trygt velge oss når du vil ha et mer brannsikkert hjem for deg og familien.